Urban Art School

Over het Project

In samenwerking met Stichting IMC Weekendschool en SAMA wordt er met dit project buitenschools, ondersteunend en aanvullend onderwijs aangeboden aan kwetsbare jongeren in Amsterdam Nieuw-West. De leerlingen van Stichting IMC Weekendschool en scholen in Nieuw-West krijgen met het extra onderwijs de kans om (taal)achterstanden weg te werken en zich verder te ontwikkelen, en komen zo terecht in een stabiele leeromgeving waar ze onder professionele begeleiding kunnen werken en leren. 

 

Binnen dit project zal er worden samengewerkt met het IMC on Tour Programma in Amsterdam Nieuw-West. IMC on Tour richt zich op kinderen tussen de 8 en 12 die nieuw zijn in Nederland en (in de meeste gevallen) net een verblijfstatus hebben gekregen. Een ambitie van de Urban Art School is om de leerlingen van IMC on Tour een kans te bieden beter te integreren in de buurt. Aan de ene kant wordt dit gedaan door de leerlingen door het perspectief van kunst een nieuwe blik op de buurt en kust in de openbare ruimte te bieden.

 

Aan de andere kant wordt er bewust gekozen om kinderen uit Nieuw-West aan te trekken om deel te nemen aan de Urban Art School. Zodoende
krijgen de leerlingen de kans tijdens het project om met leeftijdsgenoten om te gaan en op een natuurlijke manier hun taalvaardigheid te oefenen.

20200818_172209_edited.jpg

Registreer je hier!

Selecteer naar welke workshop(s) je komt

Bedankt voor je aanmelding!