WORKSHOPS

"Keep the dust off the pure individual creation; preserve the new; sustain the change; protect progress; defend and prolong the advance; renew the excitement; repeat the flight."

Mierle Laderman Ukeles, 'Maintenance Art Manifesto', 1969

​Street Art Museum Amsterdam heeft aantal verschillende workshops ontwikkelt voor verscheidene groepen en doeleinden.

Calligraffiti

In een hedendaagse wereld van swipen en klikken, lijkt de waarde van het ambachtelijke cursieve schrift onder druk te staan. De vloeiende beweging die gemaakt word tijdens het schrijven, vereist hand-oog coördinatie en ontwikkelt nieuwe motorische vaardigheden, wat op haar beurt lezen, schrijven en cognitieve vaardigheden verbetert. Calligraffiti is een workshop die wordt geleid door TeamBlazin, een proffesionele calligraffiti artiest, met professionele materialen.

1 – 2 uur ‘Paint it like Banksy’

In de ‘Paint it like Banksy’ workshops, assisteert het SAMA-team in het creeëren van een eigen Banksy-achtig kunstwerk! Van het vinden van een afbeelding tot het snijden van je eigen stencil en het verven met je eerste spuitbus, deze workshop begeleid je in het creëren van een je eigen unieke stukje kunst!

1-4 uur ‘Team Building’

De activiteiten tijdens deze workshop zijn gefocust op teambuilding en zijn gericht op zelfontdekking, emotionele intelligentie en communicatie. SAMA biedt een unieke creatieve activiteit, op maat gemaakt voor speciale gelegenheden rondom specifieke thema’s. Het kan de vorm aannemen van een kunstzinnig proces of het maken van een kunstwerk. Het doel is het perspectief van deelnemers te verbreden en plezier te hebben, op een informele maar doelbewuste manier.

2-6 uur DADA, DA!

Meer dan elke andere kunststroming heeft Dada, provocatief en vernieuwend, de maatschappelijke noties van kunst en cultuur doen opschudden. Binnen SAMA kijken we naar Dada als een voorvader van street art en social art. De workshop speelt met perceptie van de geest en gaat om het vinden van alternatieve oplossingen op een speelse doch memorabele wijze.

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • TripAdvisor - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

Street Art Museum Amsterdam
Immanuel Kanthof 1
1064 VR
Amsterdam

 

answers@streetartmuseumamsterdam.com

+31639482822