DEBAT OVER PRIVACY

ETHISCH DILEMMA: TECHNOLOGIE, PRIVACY, BIG DATA

Met steun van de gemeente Amsterdam ontwikkelt SAMA een innovatief en activerend programma over vraagstukken rondom de thema’s privacy, digitale rechten, anonimiteit op het internet en de impact van technologie op de samenleving.

 

SAMA, woningbouwcoöperaties Rochdale en Eigenhaard, streetartkunstenaars en bewoners van Amsterdam worden in dit project samen aan het denken gezet over deze thema’s. Amsterdammers worden daarbij actief betrokken, bijvoorbeeld in het selecteren van kunstwerken. 

Privacy en anonimiteit zijn belangrijke thema’s in de streetartcultuur. Kunstenaars blijven vaak anoniem en treden niet op de voorgrond. De kunstwerken op zich en de activistische boodschap die erachter schuilgaat staan centraal in plaats van de kunstenaar zelf, vaak ondanks hun populariteit.

 

Ook voor SAMA is privacy van groot belang. Dit komt terug in de manier waarop wordt omgegaan met artiesten en bezoekers van de kunstwerken. Privacy is in deze zin een essentieel element van street art. Dit project biedt voor SAMA een unieke kans om dit aspect van street art uit te lichten en de dialoog hierover een impuls te geven in Amsterdam.