top of page

Muur 3: Zuid-Oost

Amstel III

Deze muur is aan de Hullenburgweg 1/3 in Amsterdam Zuidoost. Het beschikbare oppervlakte van de muur is ongeveer 12 meter hoog en 9 meter breed. De muur hoeft niet in zijn geheel geschilderd te worden. 

Het transformatiegebied Amstel III is nu nog een saai kantoorgebied tussen de IKEA en de ArenA. Maar, over 10 jaar wonen hier duizenden mensen in moderne hoogbouw. Na deze transitie moet het Hondsrugpark op de plaats komen van de Hondsrugweg.

Er is in dit gebied een prachtig initiatief geland uit Zuidoost: Carabic. De Caribische Maureen en Arabische Leila zijn samen Stichting Carabic gestart om kwetsbare gezinnen en mensen die ongedocumenteerd zijn te helpen. 

Carabic wil door mee te werken met SAMA de aandacht vestigen op de ongedocumenteerde mensen. Er wordt van Carabic door allerlei instanties gevraagd om de gegevens van onze “klanten” maar zij moeten door hun situatie noodgedwongen anoniem blijven. 

Door onder de kunstwerken te klikken op ‘lees meer’  krijgt u meer informatie te zien over de kunstenaar en het ontwerp. U kiest vervolgens uw favoriete ontwerp en geeft uw keuze aan in het stemformulier.

Let op: Let op you can only submit 1 artwork per wall!

bottom of page