top of page

Friederike van der Jagt - Het Privacy Panel - Digital City

“Via street art is het mogelijk om privacy awareness te creëren: “in your face” mensen confronteren met voor- en nadelen van digitalisering en de Digitale Stad en dit op een toegankelijke manier voor het voetlicht brengen.”


Op 8 april is het stemmen voor het Privacy Project van SAMA. 80 artiesten uit Nederland hebben een ontwerp ingezonden voor 3 grote muren in Amsterdam Nieuw-West, Noord en Zuidoost. Het is nu aan de buurtbewoners om via de website van SAMA op hun favoriete ontwerp te stemmen.

Het Privacy Panel, waar Friederike in zit, zal de winnaar uit de 3 meest populair bij bewoners kunstwerken per muur bepalen. In juni en juli zullen de drie winnende ontwerpen worden geschilderd!


Het onderwerp van het project is digitalisering en de ethische vraagstukken die hierbij spelen zoals privacy, databescherming, anonimeit op het internet en andere voor- en nadelen van digitalisering. Om er voor te zorgen dat de winnende inzendingen goed aansluiten bij dit thema is er een Privacy Panel aangesteld dat de inzendingen inhoudelijk beoordeeld. Friederike zal in dit proces vanuit haar expertise als jurist gespecialiseerd in privacyrecht haar kritische blik over de inzendingen laten gaan.

Friederike is privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Ook is Friederike lid van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam waar ze de Gemeente Amsterdam adviseert over complexe politieke kwesties rondom het gebruik van persoonsgegevens.


Friederike is een van de finalisten voor de Dutch Independent Legal Awards die wordt uitgereikt aan een onafhankelijke zelfstandige advocaat of jurist die zich heeft onderscheiden door zijn of haar nieuwe manier van werken.


Wil je haar steunen, stem dan via deze link! https://www.dutchindependentlegalaward.nl/semi-finalisten


27 views0 comments

Comments


bottom of page