top of page

Urban Art Oase finale: hoofdstukken 7 en 8 Silent Disco & Graffiti

Urban Art Oase is ons project gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam en georganiseerd door SAMA tussen 5 maart en 20 juni in de Wildemanbuurt. Het idee achter het project is om de lokale jongeren bloot te stellen aan verschillende vormen en methoden om Urban kunst te creëren als een gezond bevrijding van alledaagse problemen die gemeenschap teisteren. Door toegankelijke en gratis workshops en activiteiten naar Osdorp brengen geven we jongeren iets om zichzelf af te leiden in tijd van een pandemie.

Onze programmering bestond uit:


Urban Arts: 2 coaching sessies in samenwerking met Nederlandse graffitikunstenaar TeamBlazin. De calligraffiti en graffiti van TeamBlazin

inspireerden de jongeren om een gezamenlijk kunstwerk te spuiten in het ruimtelijke groen van Stadsboerderij Osdorp.


Urban Beats: 2 coaching sessies voor het creëren persoonlijke muziek. De Spoken Word sessie door Lady General en HipHop Productie door het Haags HipHip School rustten de deelnemers uit met hedendaagse technieken en vaardigheden voor muziek productie om hen te leren hun eigen stem te vinden.


Urban Dance: 4 sessies van Silent Disco met de lokale DJ Miss Samidi waren naast een graffiti making sessie met Keys-Art. De Urban Dance sessies waren een uitstekend moment voor de deelnemers van de voorgaande workshops en het SAMA team om elkaar nogmaals te ontmoeten.


Onze zomer Silent Disco & Live Graffiti sessies gaf jeugd een positieve impuls om te genieten van leven door middel van materiële en immateriële artistieke uitingen, zoals stadskunst en dans. De laatste uit de serie Dance & Graffiti evenementen vond plaats op 17 en 18 juni bij Station Wildeman. Deze evenementen waren allemaal uitverkocht en de deelnemers stonden in de rij om hun koptelefoon te halen. DJ Miss Samidi, inmiddels bekend met alle gasten, draaide mooie vinyl sets van verschillende genres zoals HipHop, Reggae, Funk en Disco. Deelnemers durfden steeds meer een gesprek aan te gaan over de muziek en technieken en hun eigen ideeën. Natuurlijk was Miss Samidi blij om een masterclass te laten zien en zelfs een paar jongeren te laten scratchen.


Naast haar hadden we live graffiti making in old school stijl door KEYS-ART. Jongeren durfden hun eigen merktekens en tags op de muur achter te laten, wat onze Wildeman graffiti tot een echt co-creatie project van de gemeenschappen maakte. En natuurlijk gaven onze open bar met verfrissende en gezonde drankjes en fruit een echt zomers gevoel!

Een ontspannen sfeer van onze Urban Dance sessies was de aangewezen plek voor de jeugd 'en ook voor gezinnen en gemeenschappen om samen te komen en te genieten van de beweging na anderhalf jaar van de afsluiting. We waren blij om de ruimte te maken om gemeenschappen, gezinnen en jongeren te ontvangen die nieuwsgierig en buitengewoon betrokken waren om samen iets leuks en educatiefs te doen. We geloven dat we door Urban Art Oase duurzame netwerken hebben gecreëerd en echte sociale cohesie hebben gefaciliteerd in de Wildemanbuurt.


Natuurlijk, zou het niet mogelijk zijn zonder onze projectpartners die ons ruimtes voor workshops ter beschikking stelden en onze coaches. Speciale dank in dit verband aan: Stichting Station Wildeman, Stadsboerderij, De Kandidatenmaarkt, Garage Notweg, Het Haags HipHop School, DJ Miss Samidi, Keys-Art, TeamBlazin, Lady General, Ben de Boef.


Dit project zou niet mogelijk zijn zonder subsidie door de Gemeente Amsterdam.

Bedankt aan alle deelnemers!


17 views1 comment

1 comentario


kalb gwen
kalb gwen
09 ago 2021

<a href="www.maxornament.com">Quarantine ornaments supplier</a>

<a href="https://www.maxornament.com/company-profile.html">Family ornaments Christmas personalized manufacturer</a>

<a href="https://www.maxornament.com/collections.html">bulk Family ornaments Christmas personalized</a>

<a href="https://www.maxornament.com/collections.html">wholesale 2021 christmas ornament personalized</a>

<a href="https://www.maxornament.com/collections.html">Personalized tree ornaments supplier</a>

<a href="https://www.maxornament.com/collections.html">wholesale Family ornaments</a>

<a href="www.maxornament.com">bulk Family ornaments christmas personalized</a>

Me gusta
bottom of page