top of page

Urban Art Oase hoofdstuk 5: Live Graffiti Keys-Art & Silent Disco Miss Samidi

Op vrijdag 11 juni was het weer perfect om onze tweede Graffiti & Silent Disco workshop te hosten! De evenement is onderdeel van ons Urban Art Oase programma. Een project rondom Urban Leven dat jongeren een aanleiding geeft om samen iets cool te doen in hun vrije tijd. Naast Urban Dance sessies houden we een Graffiti en Urban Beats workshops voor muziek productie en we hebben ook al een spoken word workshop georganiseerd.


SAMA organiseert URBAN ART OASE in de Wildeman- en Blomwijckerbuurt in Osdorp met onze partners van het Station Wildeman van stichting SamenWonen-SamenLeven. Het Station Wildeman is een nieuwe plek die is geopend middenin de coronacrisis in het gebouw van vroegere Kraemerschool. Het is een plek voor alle bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij om samen te zijn en vooruit te komen.

Ons evenement bij het Station Wildeman nam de vorm aan van een zogenaamde urban interventie. We creëerde een echte 'crime scene' in de happening stijl waar jongeren uit de buurt zich kunnen uiten en hun stedelijke plek kunnen claimen door middel van graffiti, muziek en dance.


DJ Miss Samidi heeft onze Silent Disco gemaakt met haar vinyl set van hiphop, dancehall en funk! Verschillende generaties van jongeren kwamen langs om naar haar eclectische set via koptelefoons te beluisteren. Onze gasten leerden elkaar graag bewegingen en deelden hun passie voor muziek bij onze open bar met non-alcoholische verfrissingen. Daarnaast maakten we samen een basketbal muur bij Station Wildeman vol graffiti met artiest KEYS-ART (Metin Bagirgan aka @keys020)! Jongeren uit de buurt konden op grote schaal technieken van live graffiti maken kijken en leren. Metin van Keys-Art koos ervoor om te werken met oldeschool hiphop graffiti-stijl en kleuren die ons terugvoeren naar de straten van de jaren 80 en 90 en naar de echte rebelse cultuur van die tijd. Onze jeugd vermaakte zich met het maken van doodles en tags. Bij onze volgende Graffiti & Urban Dance sessies kunnen ze verder werken aan hun creaties.


We zijn blij dat onze tweede Graffiti & Silent Disco evenement verschillende communities uit de buurten heeft samengebracht via straatcultuur en de hedendaagse twist van de Silent Disco.

Volg Urban Art Oase op onze website en social mediakanalen!

27 views1 comment

1 Kommentar


kalb gwen
kalb gwen
09. Aug. 2021

<a href="https://hqspoutpouch.cn/blog">side gusset Juice bag</a>

<a href="https://hqspoutpouch.cn/blog">side gusset Beverage bag</a>

<a href="https://hqspoutpouch.cn/blog">mccormick chili sauce pouch</a>

<a href="https://hqspoutpouch.cn/company-profile.html">plastic pouch with cap</a>

<a href="hqspoutpouch.cn">china spout pouch with nozzle manufacturer</a>

<a href="https://hqspoutpouch.cn/products/PRODUCTS_gid-0.html">mccormick chili sauce pouch</a>

<a href="https://hqspoutpouch.cn/products/PRODUCTS_gid-0.html">wholesale Sachet Packaging</a>

Gefällt mir
bottom of page