top of page

Stageverslag van Junior


Mijn naam is Junior en ik liep stage bij SAMA (Street Art Museum Amsterdam) dat zit in Nieuw-West. Ik wilde bij dit bedrijf stage lopen omdat ik de kunstrichting doe op school en mijn vader houdt van street art. Street Art Museum Amsterdam is een cultureel-ondernemings bedrijf dat bezig is met een street art collectie opbouwen, deze collectie registreren en het bedrijf geeft rondleidingen en organiseert evenementen.

Eerst, ik dacht dat ik moest helpen bij rondleidingen, maar ik was bezig met alles wat daar niet mee te maken had. Ik keek uit naar de hele stage want het leek me leuk om te werken bij een museum. Ik zag nergens tegenop omdat ik niets slechts verwachtte voor dat mijn stage begon. Ik heb meegekeken met wat de anderen deden en ik heb dingen vertaald. Dit ging goed omdat mijn engels goed is. Mijn begeleider is Anna stolyarova zij is de baas van SAMA. Zij regelt de samenwerkingen van bedrijven en zij beslist wie de tour gaat geven. In mijn stageperiode heb ik geleerd hoe ik moet werken met illustrator, photoshop en excel ook heb ik een rondleiding gekregen en de vertaling gedaan voor een flyer voor 5 mei VrijheidMaaltijd.

Ik vond eigenlijk alles leuk omdat alles nieuw was voor mij en ik werd goed geholpen door de andere stagiairs. Ik vond het leuk dat het best wel divers is ook al zit je de hele dag achter een laptop, want het is niet alleen de hele dag typen. Je moet ook designs maken voor flyers. Ik vond het moeilijk om frans te praten met de andere stagiairs, maar het goed om deze onverwachte kans te hebben om te oefenen. Makkelijk vond ik de boekhouding want het was in het begin moeilijk maar later wen je aan wat je moet doen dus word het makkelijker. Ik ben niet heel goed in Frans spreken en verstaan, dat was best wel vervelend want de andere stagiairs konden niet goed engels spreken. Het was anders als dat ik gewend ben omdat de tijden, pauzetijden en taken totaal anders zijn als op school.

Ook heb ik geholpen met een workshop opzetten met calligrafitti artiest TeamBlazin. We moesten ook een dag van tevoren de locatie bekijken. Het goede nieuws is dat we lekker geluncht hebben bij hotel Buiten en we hebben genoten van het weer. de dag van de workshop gingen we met z’n allen naar de locatie van de workshop. Omdat ik met de tram naar de stage ging leende Bertrand mij zijn fiets hij ging skateboarden. de workshop was er voor de promotie van het nieuwe filiaal van pakhuis de Zwijger. We hebben geluisterd naar speeches voor de opening, toen gingen we alles klaar zetten en gingen we de workshop houden. Zelf heb ik ook meegedaan met de workshop, ik ben ook in een filmpje gekomen over het evenement. Die is door de andere stagiairs gemaakt. We zijn allemaal naar huis gegaan als een team waar de stagiairs ook bij horen.

Ik heb alle opdrachten gemaakt tijdens de stage, als deel van de opdrachten moest ik twee vragen beantwoorden:

Zou je later bij dit bedrijf willen werken?

Ja, ik zou wel bij dit bedrijf willen werken.

Waarom wel of niet?

Ik zou hier willen werken omdat het gezellig is en interessant is, ook is het heel divers en dat vind ik ook wel leuk. Ik zou niet in een andere sector willen werken want ik vind het leuk om met computers te werken en in de andere sectoren kan dat niet. De stage was wel zoals ik had verwacht namelijk veel achter de computer zitten, dat vind ik niet erg want dat is een van mijn hobby’s. De werkwijze en tours waren anders dan dat ik had verwacht dit komt doordat de tours buiten waren en ik dacht dat die binnen zouden zijn. Ik denk dat ik dat uiteindelijk heel fijn ga vinden, omdat ik op voetbal zit en ervan houd om buiten te zijn, en al helemaal als het zulk lekker weer is als deze week. Ook heeft Anna heel lekker pasta gekookt voor iedereen op mijn laatste stagedag.

60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page